Gidė Lina
Milanas

Ciao! Benvenuti a Milano! Sveiki atvykę į Milaną! Esu kvalifikuota gidė Milane. Savo mėgiamą, įdomų ir pilną naujų įspūdžių darbą pradėjau 2012 metais Lietuvoje kaip gidė ir kelionių vadovė. Dabar gyvenu Italijoje, šalia Milano. Čia įgyjau kvalifikuotos gidės licenciją ir vedu ekskursijas šitame ypatingame, judriame, mados, meno ir kultūros mieste. Jei vykstate į Milaną ar ketinate apsistoti jame nors ir vienai dienai bei Jums smalsu pažinti šį miestą, norite aplankyti įdomiausias vietas, muziejus, bažnyčias, susisiekite su manim!

Naujausi komentarai
    Gamta Kaip nuvykti Lankoma vieta Lankomos vietos

    Komo miestas ir ežeras

    on
    15 kovo, 2023

    Keliaujant į Milaną visada norisi aplankyti ir Komo miestą bei ežerą. Vasaros metu Komo (it.Como) ir visas ežeras tampa dideliu traukos objektu. Nuostabios vilos – muziejai su gražiausiais sodais, išsidėsčiusios ežero pakrantėse, romantiški miesteliai su siauromis gatvelėmis ir laiptais vedančiais aukštyn bei žemyn, žvejų laiveliai sukuria ypatingai romantišką atmosferą, o vanduo ir kalnai suteikia atsipalaidavimą ir ramybę.

    Komo ežeras – Lago Lario

    Tikrasis Komo ežero pavadinimas – Lago Lario (Lario ežeras). Komo ežero vardą suteikė Komo miestas. Lario ežero forma tikrai išskirtinė, atrodo lyg bėgantis žmogus arba apversta „ragatkė” ir būtent dėl tokios formos yra skirstomas į Komo ir Leko (it.Lecco) atšakas. Leko miestas taip pat gražus ir savotiškai panašus į Komo.
    Komo ežeras priklauso Lombardijos regionui ir yra pats giliausias Italijos ežeras – 412 m. Ežero ilgis siekia beveik 46km, o didžiausias plotis iki 4,4 km.

    Keliauti su traukiniu

    Nuvykti prie Komo ežero yra paprasčiau nei paprasta. Vos 52 km nuo Milano esantį Komo miestą galima lengvai pasiekti traukiniu iš Milano Centrinės stoties (Stazione Centrale) ir iš Milano Kadorna (Cadorna) stoties. Komo miestas, nors ir nedidelis, taip pat turi dvi stotis:

    Iš Milano Centrinės stoties traukinys atvyksta į Komo „San Giovanni” stotį
    Iš Milano Cadorna stoties atvyksta į stotį „Lago ComoKomo miesto centre prie pat ežero.
    Iš Milano Garibaldi stoties atvyksta į Komo „San Giovanni” stotį
    Traukinių tvarkaraščiai ir maršrutai
    Bilietus galima įsigyti stočių kasose, automatuose ar online bei APP programėlėje.
    Kadangi Komo miestas nėra didmiestis, tad abi stotys yra tinkamos ir maždaug 15 min. pėsčiomis viena nuo kitos.

    Pasivaikščiojus po Komo senamiesčio viduramžius siekiančias gatveles, aplankę Katedrą, bažnyčią San Fedele, pakrantės promenda eikite link vilos Olmo. Gražiai sutvarkyta promenda su istorinėmis vilomis tikrai nuteiks romantiškai ir atpalaiduojančiai. Vila Olmo šiandien yra atidaryta kaip muziejus, priklauso savivaldybei ir todėl apsilankymas yra nemokamas. Taip pat gražiai sutvarkytas XVIIIa. vilos sodas su šimtamečiais medžiais.

    Lankantis Komo mieste nepraleiskite pogos pasikelti funikulieriumi į Brunate miestelį, vadinamą „Alpių balkonu” (it. Il balcone delle Alpe) ir pasigrožėti panoraminiu vaizdu į visą ežerą, Komo miestą ir, jei dangus bus skaidrus, pamatyti Milano dangoraižius.
    Keltuvo darbo laikas ir kainos

    Keliauti laivu

    Iš abiejų miestų (Komo ir Leko) galima laivais aplankyti visus ežero miestelius. Paprastai keliautojai lanko Varenna ir Bellagio miestelius, kurie su laiku iš žvejų kaimelių tapo turistiniais. Gražios vilos su sodais, siauros gatvelės, šiltas ir gaivus oras… tikra svajonė. Tačiau nereikia pamiršti ir Tremezzo, Lenno, Menaggio, kuriuos lengvai laivu pasieksite iš Komo miesto.
    Vasaros metu labai daug keliaujančių ir bilietus laivu reikia pirkti anksti ryte, kad išvykimas butų norimu laiku. Paskutinę minutę nusipirkti bilietą beveik neįmanoma, nebent esate fortūnos lydimi. Plaukia greitieji laivai ir ilgiau bei kiekviename miestelyje stojantys. Tarp Bellagio, Varenna ir Menaggio dažnai kursuoja keltas, kuris taip pat kelia ir automobilius.
    Laivų tvarkaraščiai (čia rasite tvarkaraščius ežerams: Komo, Garda ir Madžiorė)

    Keliauti autobusu

    Jei nenorite plaukti laivu, galite rinktis autobusą arba keliauti mašina. Autobusų stotelė yra šalia stočių Lago Como ir San Giovanni.
    Taip pat galima kombinuoti kelionę, plaukti laivu ir iš kurio nors miestelio grįžti į Komo autobusu arba atvirkščiai. Išbandyta, veikia puikiai.
    Autobusas nr. C30 – Como / Nesso / Bellagio
    Autobusas nr. C10 – Como / Menaggio / Colico

    TAGS
    RELATED POSTS